A la peixateria… No et tallis!
5 maneres de demanar el peix a la peixateria que t’ajudaran a fer la compra més fàcil!
1. A rodanxes: pensat per a peixos rodons, grans i per a diversos comensals. Per cuinar al forn, escalfat o fregit. El lluç, la tonyina, el rap, el mero o l’anguila són bones opcions per a presentacions en rodanxes.
2. A filets: peixos rodons mitjans i peixos plans. Els filets poden preparar-se al forn, al grill, al vapor, escalfats o fregits. Pots demanar filets de llenguado, de turbot, de besuc, de lluç, de mero, de bonítol, de verat, de sorell o fins i tot de rap.
3. A papallona o papallona invertida: s’utilitza per a preparacions que volen exposar al foc tant la pell com la carn del peix eliminant gran part de les espines. Pots escollir peixos rodons petits i mitjans i coure’ls al forn, al grill o fregits, com podries fer amb uns seitons.
4. Sencer: pots demanar sencer gairebé qualsevol peix que no superi les dimensions del lloc on el cuinaràs i serviràs (pensa amb el nombre de comensals). Pots demanar sencer un llenguado, una orada, un turbot, una sardina, un mero, un llobarro, un seitó, un verat, un sorell o un bonítol. I ho pots preparar al forn, al grill o bé fregit. Si decideixes fer-ho al forn, hi ha dues preparacions estrella: a la sal i a la papillote.
5. Talls especials: alguns peixos, per la seva morfologia, tenen talls especials. Per exemple, l’escrita es ven sense pell i ales. Dels raps en pots demanar la cua sencera i sense pell. Per arribar al saborós centre carnós de les espardenyes es necessita molta paciència. I si vols un pop, un calamar o una sípia, t’aconsellem que informis a la peixateria com ho cuinaràs i t’ho prepararan!