Skip links

Museu de la Pesca

El Museu de la Pesca de Palamós és el museu de referència del món pesquer a la Costa Brava. Ofereix visites guiades per el museu, la seva exposició permanent i les exposicions temporals que acullen. Aquest museu també té una part flotant, les Barques del Peix.

El Museu de la Pesca de Palamós és el museu de referència del món pesquer a la Costa Brava. Ofereix visites guiades per el museu, la seva exposició permanent i les exposicions temporals que acullen. Aquest museu també té una part flotant, les Barques del Peix. Són les embarcacions Gacela i Estrella Polar que formen part del patrimoni del museu, cedides per els seus propietaris. El Museu de la Pesca de Palamós ofereix una visita guiada per aquestes barques de pesca que permet recórrer el seu interior i veure on treballen, mengen i dormen els pescadors en la seva jornada.

El Museu de la Pesca també acull conferències, demostracions de destresa marinera i altres activitats relacionades amb el món de la pesca al llarg de tot l’any. És una destinació idònia per a les escoles per conèixer més de prop el món mariner.

El Documare, el centre de documentació de la pesca i el mar, també forma part del Museu de la Pesca. Documare ofereix informació, assessorament, suport tècnic i documental a la recerca i a les iniciatives de divulgació destinades a investigar, conèixer, difondre i posar en valor el litoral, la pesca marítima, el seu patrimoni i la seva gent.

També podeu conèixer el passat història de Palamós a través del projecte Memòria Viva. Amb la voluntat de recuperar la memòria oral del món de la mar, el Museu de la pesca ha entrevistat persones relacionades amb la vida marítima de la Costa Brava. Hi ha en marxa altres iniciatives com Vas peix de peix, uns vídeos per conèixer les espècies pesqueres que es capturen a Palamós.

El Museu de la Pesca realitza cursos formatius com el Curs d’armar i remendar xarxes i el Curs d’introducció a la meteorologia marina. També ofereix rutes per el municipi de Palamós com la Ruta a peu pel Port de Palamós. Racons, històries i anècdotes de pescadors, camàlics i mariners o la visita guiada Els ibers i el mar al Poblat Iber de Castell, entre altres.