Skip links

El port i la subhasta del peix

A Roses podeu visitar el port i la subhasta del peix a la llotja de...

A Roses podeu visitar el port i la subhasta del peix a la llotja de la Confraria de Pescadors. Aquesta activitat es fa de dilluns a divendres a les 17h. La visita comença anant a veure les barques d’arrossegament que arriben amb la pesca del dia i després es visita la subhasta i s’explica com funciona. També es mostren les barques de tresmall i palangre i l’activitat finalitza amb una pràctica de nuc de palangre.

La Confraria de Pescadors de Roses potencia les visites escolars per acostar el món de la pesca als infants i joves.

La Barca del Pescador és l’activitat destinada a infants de cicle infantil. Coneixen com els pescadors cuinen a bord, aprenen com són les xarxes de pesca, veuen arribar les barques i coneixen les espècies pesqueres com el rap, el roger o la sardina. També aprenen a fer un nus mariner, el nuc de palangre, que s’emporten posteriorment a casa.

La Cistella del Port és una activitat destinada als infants de primària. A través del joc, coneixen els rols, les feines i els diferents espais del port pesquer de Roses. També aprenen la varietat de vaixells pesquers que hi ha i les arts de pesca que utilitzen. Aprenen a fer un nuc de palangre i reprodueixen la subhasta per entendre el seu funcionament.

Ancorats a la Barca és l’activitat destinada als alumnes més grans, d’ESO, batxillerat i cicles formatius. Els participants descobreixen com és una barca d’arrossegament, com funciona el seu motor i com es tria el peix. Amb uns quants QR’s es convida als alumnes a buscar les diferents arts menors que es practiquen a Roses, l’orientació del port i què significa fer veda. També es fa un simulacre de subhasta amb làmines fetes a la llotja i després fan un nuc de palangre.

El port de Roses a escena destinat a alumnes de cicle superior de primària i ESO. Aquesta activitat es basa en sintetitzar la informació i les experiències per acabar fent una petita gravació d’un vídeo en que els alumnes per equips decideixen ensenyar el Port de Roses explicant el més remarcable de cada espai. Per fer això hauran de conèixer els diferents espais del port, quins oficis es desenvolupen, quines són les millors pràctiques per la subsistència de la pesca i quines millores creuen que poden aportar els alumnes.

El Port de Roses disposa d’una aula gastronòmica on es realitzen tallers de cuina marinera i es fan formacions per a joves.