Skip links

El mar té problemes I i II

Es fan tres activitats de manera rotativa en diferents espais per conèixer els diferents problemes que hi ha als mars i oceans.
1- Recollida de macroplàstics que es troben a la sorra de la platja, i posteriorment conèixer els seus efectes.
2- Dinàmica (joc) per entendre els conceptes de pesca sostenible i talla mínima i conèixer les conseqüències que provoca la sobrepesca.
3- Estudi de l’estat del mar a partir de l’observació d’espècies bioindivadores i invasores en un laboratori científic a l’aire lliure.

  • Pesca sostenible
  • Educació primària
  • Lloret
Organitza
Associació Mediambiental Xatrac
LA CASA DEL MAR Carrer Pius Font i Quer, s/n 17310 - Lloret de Mar - Girona https://www.xatrac.org/ Educació: educacio@lacasadelmar.cat 670 293 265 – 972 347 155
https://www.xatrac.org/educacio-2/educacio-primaria/
Espai
Espai exterior: platja, roques i terrassa (laboratori aire lliure).
Durada
Un dia (6h)
Objectius

Entendre la importància dels mars i oceans per al nostre planeta, conèixer els problemes que presenten els mars i oceans, comprendre el concepte de talla mínima en la pesca recreativa, estudiar els efectes de la contaminació mitjançant la identificació d’espècies bioindicadores i invasores, analitzar els plàstics que es troben a la platja, conèixer eines de gestió per a la conservació dels mars i oceans, conscienciar sobre el respecte al medi marí, fomentar el treball en equip i interpretar l’espai que ens envolta.

Continguts

Problemes als mars i oceans (macroplàstics, sobrepesca…), conceptes com pesca sostenible, talla mínima, espècies bioindicadores i invasores, etc.

Metodologia

En les activitats que oferim sempre fomentem l’autoaprenentatge. Evitem fer classes magistrals on l’educador o educadora explica i la resta escolta.